, , , ,

Racó Icònic - Les Lletres Toves

24.10.14



Últim dia abans que comenci el cap de setmana. Ja és divendres, un dia esperat per a molts per poder començar dos dies de relaxació, gaudiment o aprofitar-los per fer feina. Avui us ensenyarem un emblema de Girona, un racó icònic que segur tots coneixeu i hi heu passat pel costat. 

Les Lletres Toves 

ABCD són les quatre lletres que formen part d'aquesta escultura realitzada per l'escultor Paco Torres Monsó. La última però, està en posició invertida i dóna joc a una mena de moviment que fa que s'assembli a una Q. 


Lletres toves Girona

Lletres toves Girona

Aquesta obra es va instal·lar primerament l'any 1980 a la plaça de l'Hospital en motiu de commemorar l'any internacional del nen. Després de 25 anys es varen moure de lloc per unes obres que es realitzarien a l'hospital de Santa Caterina i van ser guardades en un magatzem. Molta gent, però, hi va estar en contra pel fet d'haver estat un emblema i icona de la ciutat de Girona. És per això, que després de 4 anys van tornar a ser instal·lades al mateix lloc on van ser instal·lades per primera vegada. 





Lletres toves Girona


Un racó conegut per a tothom, però nosaltres també volíem fer referència a aquesta icona que Girona ens mostra dia si i dia també. És un record per aquella gent més gran, residents de tota la vida a la ciutat, una curiositat pels joves, i una joguina gegant pels nens més petits on poder passar una bona estona després del col·legi. 



Totes les fotografies han estat preses per Racons de Girona

També et pot agradar

1 comentaris

  1. No em canso de llegir el blog, em sembla fantàstic per descobrir raconets de Girona, i amb unes imatges fabuloses. Gràcies per compartir! (d'una catalana-menorquina)

    ResponElimina