, , , ,

Racó Cultural - Cinema Truffaut

6.10.14

Cartell película Her


Avui és dilluns. I com que és dilluns i estem arrancant de nou amb la rutina, ens hem permès la llibertat de coronar la nostra entrada amb la imatge del cartell del meravellós Joaquín Phoenix en la pel·lícula de Her per parlar del cinema de projeccions audiovisuals alternatives de Girona:

El Cinema Truffaut

(Perquè necessitàvem algun element per motivar l'inici de la nostra setmana, i aquest home ens motiva molt. Moltíssim.)

Entrada cinema truffaut girona
Entrada del Cinema

Amagat entre la muralla de Girona i el Barri Vell trobem aquesta joia pels amants del cinema i/o pels amants del "postureo".



Nosaltres som una barreja entre uns i altres, doncs som molt amants del cinema, però encara no estem suficient endinsats en la matèria com per auto-denominar-nos cinèfils.

Però deixant de banda la nostra actitud social respecte al cinema, parlem d'aquest Racó cultural tan important de la ciutat.

El Cinema Truffaut és un cinema que vol apropar la cultura a la ciutat de Girona amb una filosofia en la que s'allunyen del cinema comercial que es projecta a les sales convencionals. Per això aposta per pel·lícules independents, d'autor, alternatives, etc que aportin valor real a la societat, i que l'objectiu principal de les quals no sigui ser explotada per engreixar la indústria pròpia del Hollywood que coneixem.

Una de les característiques més apreciables d'aquest cinema és que totes les projeccions es fan en Versió Original Subtitulada. Aquest element, és un valor afegit molt agraït per als que ens agrada gaudir de la proximitat amb les històries que ens expliquen les pel·lícules i els seus personatges.


Passadís cinema truffaut girona
Passadís decorat amb els cartells de les pel·lícules projectades.

D'altra banda, el Cinema Truffaut també participa amb altres propostes culturals de la ciutat com el Temporada Alta.  Demà mateix s'hi projectarà la pel·lícula Murieron por encima de sus posibilidades del cineasta català Isaki Lacuesta a les 18:30h i a les 21:00h.

Crisi, misèries, anades de l'olla, drama, però això si, amb humor (negre), demà per 7€ al  CinemaTruffaut! 
(No, ningú ens ha pagat per dir això, simplement estem entusiasmats).


I ara per acabar, us deixem amb un recull de Raconets de l'entrada del Cinema.  L'interior el deixem per a que el descobriu vosaltres.

Mural Pau Morales Cinema Truffaut Girona
Mural de Pau Morales.

Pedra cinema Truffaut
Pedra amb un fragment de Himno al Sol de José de Espronceda.

Font cinema truffaut girona
Boca de la Font de la Purísima Concepción.

Si voleu més informació sobre el cinema, podeu accedir a la seva web: 
Hi trobareu la programació de la setmana i les properes estrenes, a més de notícies i novetats.


Gaudiu del dilluns i penseu que, com a mínim, ja queda menys per a la publicació de demà :D



Totes les fotografies d'aquest post han estat preses per Racons de Girona.

També et pot agradar

0 comentaris